مصطفی قانعی امروز دوشنبه در نشست خبری اعلام کرد: بر اساس آمار و آخرین گزارش سازمان ملل، ایران از نظر تعداد تولید محصولات زیستی در دنیا حائز رتبه چهارم است، این درحالی است که در منطقه رتبه نخست را داریم.
وی همچنین از صادرات محصولات زیستی ایران به ۱۷ کشور دنیا خبر داد و تصریح کرد: ایران در حال حاضر رتبه ۱۲ جهانی را در شاخص انتشارات علمی دارد.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان سلامت معاونت علمی ریاستجمهوری در ادامه یادآور شد: رتبه نخست صادرات دانش بنیان ها مربوط به حوزه زیست فناوری است.
وی در ادامه با بیان اینکه، بیشترین ارز برای واردات تجهیزات پزشکی مربوط به حوزه تصویربرداری و سی تی اسکن، شتابدهنده خطی و تجهیزات مصرفی مربوط به قلب و عروق است، از ساخت دستگاه سی تی اسکن توسط یکی از شرکتهای فناور خبر داد.
قانعی همچنین گفت: هم اکنون چهار دستگاه از شتابدهنده خطی تولید شده مربوط به یک شرکت فناور کشورمان نیز تجاریسازی شده است.
وی در عین حال نیاز بیمارستانی کشور به دستگاه های شتاب دهنده خطی را ۲۰۰ دستگاه اعلام کرد و از ساخت برخی تجهیزات حوزه مصرفی قلب و عروق توسط دانش بنیان های حوزه سلامت خبر داد.
۳ واکسن مهم حوزه سلامت در حال بومی سازی است
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان سلامت معاونت علمی ریاستجمهوری با اشاره به هزینه سالانه ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی دولت در حوزه سلامت، بر ضرورت کمک فناوران به دولت برای کاهش هرچه بیشتر این هزینه ها تاکید کرد.
قانعی از برنامه این ستاد برای تولید و بومی سازی سه واکسن مهم حوزه سلامت شامل واکسن های اسهال کودکان، سینه پهلو و سرطان رحم خبر داد.
وی افزود: بومی سازی این سه قلم تجهیز پزشکی ۶۰۰ میلیون دلار جلوگیری از خروج ارز را بدنبال خواهد داشت.
قانعی در توضیح بیشتری عنوان کرد: واکسن سینه پهلو با حمایت معاونت علمی ریاستجمهوری و صندوق نوآوری به تولید میرسد.
وی گفت: هم اکنون سالانه ۱.۵ میلیون تولد داریم و هر نوزاد نیاز به سه دوز واکسن دارد که تامین این میزان واکسن بیش از ۴.۵ میلیون دوز را شامل می شود. ضمن اینکه تولید واکسن اسهال کودکان نیز در مراحل نهایی است.
وی با اشاره به تولید واکسن سرطان رحم توسط محققان کشورمان افزود: واکسن سرطان رحم ۲ ظرفیتی در بازار موجود است و در این طرح واکسن ۲ ظرفیتی به ۴ ظرفیتی تبدیل می شود.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان سلامت همچنین با اشاره به واردات سالانه ۱۵۰ میلیون دلار انسولین به کشور، از حمایت از سه شرکت فعال برای ساخت انسولین مورد نیاز بیماران دیابتی خبر داد و گفت: محصولات این شرکت ها سال آینده به بازار عرضه خواهد شد.
قانعی همچنین با اشاره به توافق اخیر سه مجموعه دولتی شامل سازمان برنامه و بودجه، معاونت درمان وزارت بهداشت و معاونت علمی تصریح کرد : بر این اساس قرار است دولت با هدف کاهش هرچه بیشتر خروج ارز از کشور ۷۰ درصد از قیمت داروهای خارجی را به ساخت محصولات داخلی زیستی اختصاص دهد تا این محصولات با کیفیت و استاندارد بینالمللی تولید شوند که در صورت اجرایی شدن آن شاهد کاهش ۱.۸ میلیارد دلار واردات محصولات حوزه سلامت خواهیم بود.
نظر شما